donderdag 16 januari 2014

Zelf chips maken

Als er iets is wat ik heerlijk vind, is het wel chips en chocola (welke vrouw niet :P)
Vandaag wil ik met jullie het recept delen om zelf naturel chips te maken.

Wat heb je nodig (voor ongeveer 2 personen):
  • 5 grote aardappels
  • zout
  • dunschiller
  • schilmesje
  • frituurpan
  • vergiet/schaal
Zet de frituurpan aan op 160 ÂșC.
Tijdens het opwarmen van de frituurpan schil je alle aardappels.
Daarna spoel je ze goed af onder water.
Snij de aardappels in hele dunne plakjes, wanneer je dit te dik doet, worden het aardappelschijfjes en worden ze niet knapperig.
Wanneer de frituurpan de juiste temperatuur heeft bereikt, leg je de plakjes in het frituurmandje.
Leg de plakjes niet de veel op elkaar anders blijven ze tegen elkaar aan plakken!
Laat ze 3 minuutjes bakken, doe de plakjes in het vergiet/de schaal .
(Zelf kies ik liever voor een vergiet zodat het vet er goed uit lekt.)
Bestrooi de plakjes direct met zout, zodat de smaak er goed in trekt.
Daarna doe je een volgende portie in de pan.
Paar minuutjes af laten koelen en je hebt heerlijke, knapperige chips!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten